Home / Timemanagement: Het verhaal van je leven

Timemanagement: Het verhaal van je leven

timemanagement quarterlifecrisis socialmediastress stress burn-out overspannenTimemanagement: Het verhaal van je leven

Je bent in de twintig en nieuw op de arbeidsmarkt. Je wilt je waarmaken, de wereld ligt aan je voeten, maar welke kant ga je op….. Je bent in de dertig, kleine kinderen, een druk privéleven en ergens wil je ook nog carrière maken…. Je bent in de veertig, begin vijftig, de kinderen zijn groot en er ligt een zee van tijd voor je, maar je weet niet of je altijd wel de juiste keuzes gemaakt hebt…..

Iedere levensfase heeft zo zijn eigen belemmeringen en complicaties waar mensen hun tijd aan moeten en willen besteden. Vind je het lastig om keuzes te maken en grenzen te stellen? Lopen werk en privé door elkaar en weet je daar niet altijd raad mee? Vind je geen aansluiting bij je -veelal jongere of juist oudere-  collega’s? Dan ben je niet de enige.

Natuurlijk is het belangrijk dat je prioriteiten stelt, zo nu en dan nee zegt en taken delegeert, maar het is vooral ook belangrijk dat je tijd vrij maakt om die dingen te doen waar jij echt blij van wordt, die jou energie geven. Zonder dat je maar steeds aan de slag moet met je overvolle mailbox, je agenda-items en je todo-list.

Namens Schouten & Nelissen geef ik de training ‘Timemanagement junior carriere’, speciaal voor startende werknemers met 1 – 5 jaar werkervaring. Deze training is helemaal toegespitst op juist de Generatie Y, generatie Einstein of welke benaming de werknemers die nu de arbeidsmarkt opkomen, je ook geven wil.

We gaan uit van jouw eigen situatie in jouw werk in combinatie met de keuzes die je in je privé-leven maakt, want het één staat niet los van het ander. Je ontdekt samen met generatiegenoten, wat jij nodig hebt om je leven in balans te krijgen, wat voor jou belangrijk is in je leven en waar jij je tijd aan wilt besteden. Je zal merken dat de factor stress in een ander daglicht komt te staan, dan.

Timemanagement is een houding die levenslang aandacht en onderhoud nodig heeft, mede als gevolg van de alsmaar toenemende informatiestromen en de digitalisering. Maar welke keuzes je maakt en waarom, is zeker afhankelijk van de fase in je leven waar je in staat. De training helpt je persoonlijke keuzes te maken door beter om te gaan met het meest kostbare dat je bezit: de tijd van je leven. Persoonlijke waarden en ambities geven richting aan keuzes en prioriteiten, waardoor het besef van de waarde van tijd op een impactvolle wijze duidelijk wordt.

Generatie Y, Generatie Einstein

De doelgroep voor de Timemanagement junior heeft een leeftijd van 20 tot ongeveer 30 jaar (geboortejaar 1985 – 2000) en wordt door Bontekoning de zogenaamde Generatie Y. de generatie Einstein, genoemd.

Deelnemers ervaren stress doordat ze in hun opvoeding en studie geleerd hebben dat ze leven in een ‘maakbare wereld’. Als ze dan gaan deelnemen aan het werkleven, ziet het plaatje er ineens heel anders uit. Ze moeten mee in de vaste patronen, die de generaties boven hen heeft ontwikkeld en dat gaat lang niet altijd van zelf.

‘Quarterlifecrisis’

Dit brengt de ‘quarterlifecrisis’ met zich mee, socialemediadepressie en dergelijke. Deze generatie wil en vindt dat ze overal tegelijk kunnen zijn, alles kunnen volgen en vooral over aan meedoen. De fear of missing out is de grootste angst voor deze generatie. Werk en privé lopen door de verschillende sociale media door elkaar. Keuze maken waar ze hun tijd aan besteden, is één van de lastigste onderwerpen voor deze doelgroep. Of beter gezegd: de vele afleidingen weerstaan die hun focus vertroebelen.

Opgeven via Schouten & Nelissen

Herken je jezelf in het bovenstaande verhaal en kan je er wel wat hulp bij gebruiken? Geef je dan nu op! In het najaar is er weer een nieuwe serie op 17 september, 8 oktober en 5 november. De trainingslocatie en de kosten staan op de site van Schouten & Nelissen. Geef je nu al op.

https://www.sn.nl/opleidingen/timemanagement-junior-carriere/

Top