Home / Temperamentvolle verhalen & Geschichten (12+)

Temperamentvolle verhalen & Geschichten (12+)

ZwolleUnlimited 2017

De voorstelling ‘Temperamentvolle verhalen & Geschichten’ is een tweetalige voorstelling in het Nederlands en Duits.

De voorstelling is uitermate geschikt voor leerlingen van 13 – 18 jaar die Duits in hun pakket hebben, of tijdens een bijeenkomst waar zowel Nederlands- als Duitstalig publiek aanwezig is. Doordat we echt samen vertellen, is de voorstelling ook voor mensen die één van de twee talen niet verstaan nog steeds te volgen.

Over de voorstelling

Water, lucht, aarde en vuur: ieder mens, waar ook ter wereld, heeft deze vier elementen in zich. Het maakt niet uit in welke cultuur je opgegroeid bent en met welke normen en waarden je groot gebracht bent. In deze basiselementen zijn we allemaal gelijk.

Aan deze 4 elementen zijn de 4 temperamenten verbonden, bv aarde is melancholie en water is flegmatisch. Soms voert in het gedrag van mensen het ene temperament de boventoon, soms het andere. Soms zien we de goede kanten van een temperament en soms juist de slechte. Dat maakt ieder mens uniek in zijn wezen.

In de meertalige (duits en nederlands) voorstelling ‘Temperamentvolle verhalen & Geschichten’ vertellen Rainer Kreuz ‘aus Deutschland’ en Frédérique te Dorsthorst ‘uit Nederland’ verhalen, waarin deze universele taal van de temperamenten de hoofdrol spelen.

Ze ontdekken samen waar de 4 temperamenten van oorsprong vandaan komen en hoe deze universele taal ontstaan is. Ze vertellen dat verhaal graag aan u door.

Want wat zou het mooi zijn, als wij mensen leren om de kenmerken van de temperamenten in elkaar en in onze verhalen weer te herkennen. We leren uiteindelijk elkaar dan ook beter verstaan. We zullen weer meer begrip voor elkaar opbrengen en er zal minder polarisatie in de wereld zijn.

Taal: Nederlands en Duits

Duur:

45 min (voorstelling)

dagdeel (voorstelling, incl. lesbrief/ workshop)

Lesbrief:

De voorstelling is uit te breiden met een lesbrief, waarmee de vertellers naar aanleiding van de voorstelling met de leerlingen aan het werk gaan rond het thema. Tijdens deze workshop gaan de leerlingen aan de slag met de temperamenten in henzelf. Herkennen ze deze temperamenten? Waaraan dan? Herkennen ze temperamenten in anderen? Hoe kunnen we met elkaar omgaan?

Kosten:

Kosten zijn in overleg. Deze voorstelling en workshop vallen onder de 0%-btw-regeling.

Indien u voor een bepaalde gelegenheid geïnteresseerd bent in deze voorstelling, neem dan tijdig contact met ons op. Rainer woont in Duitsland en Frederique in Nederland, dus er zit ook een logistieke uitdaging voor ons bij.

Over Rainer Kreuz (Duitsland)

Rainer is verhalenverteller, clown en theaterpedagoog. Een onderhoudende, beeldende en fysieke verteller met een levendige fantasie. Aan de Akademie Remscheid geeft hij workshops. Rainer vertelt eigen, bestaande en geïmproviseerde verhalen. (www.kreuzweisekreativ.de).

 

Top