Home / Out of the box: samen op ‘sensing journey’

Out of the box: samen op ‘sensing journey’

Samen op sensing journey.

Merk je dat jouw team of organisatie vast zit in patronen?
Hebben jullie veel plannen, maar kom je niet tot actie?
Is de term een ‘ja-maar-team’ helemaal op jullie van toepassing?
Lukt het jouw team maar niet om in je organisatie draagvlak te creëren voor de opdracht die jullie hebben?

Dan is een ‘sensing journey’ een mooie vorm om de patstelling te doorbreken.

Wat is een sensing journey?

Een sensing journey –ook wel learning journey genaamd- is een werkvorm uit de Theory U (Peter Senge/ Otto Scharmer MIT in Boston).

Je loopt –bij voorkeur samen met een paar collega’s- mee met de dagelijkse werkzaamheden van iemand of een groep mensen uit een andere organisatie of van een andere afdeling dan waar je zelf werkzaam bent.

De kracht van een ‘sensing journey’ is, dat het bezoek wel grondig voorbereid is, maar dat er geen agenda of doel vastgesteld. Je kijkt en luistert met een ‘open mind, open hart, open will’ over de schouder mee van de ontvangende partij.

Je werkt aan de hand van een persoonlijke vraag of intentie op basis waarvan je de organisaties of afdelingen waar je op bezoek wil gaan, uitzoekt.

Doel

Sensing journeys biedt je

  • de mogelijkheid om jouw eigen situatie of jullie teamsituatie vanuit een ander perspectief en vanuit andermans ervaring te bekijken.
  • de kans om patronen te doorbreken hoe jij of jullie team tegen een bepaalde situatie aankijkt.
  • een spiegel hoe jij of jullie team naar anderen luistert.
  • een manier om vanuit systemisch perspectief –dus los van de dagelijkse werkzaamheden- elkaar in een organisatie te ervaren en beter te leren kennen.

Out of the box: samen op ‘sensing journey’

Het programma bestaat uit  twee onderdelen:

In deel 1 bereiden we samen of met het hele team jullie ‘sensing journey’ voor. Wat is jullie persoonlijke doel? Bij wie zouden jullie op bezoek kunnen gaan? Wat is de context die je tijdens je bezoek wilt ervaring? Welke vragen heb je? Welke patronen zou je willen doorbreken?

Deel 2 vindt plaats nadat jullie op sensing journey geweest zijn. We reflecteren samen op jullie ervaring. Welke ideeën hebben jullie opgedaan en hoe willen jullie die concreet vormgeven binnen jullie team/ organisatie? Welke succesfactoren zag je bij het bedrijf waar je op bezoek was?

Duur

Deel 1 = 2 uur.
Deel 2 = 4 uur

Tussen deel 1 en 2 ga je met je team op bezoek bij het bedrijf of de afdeling waar jullie voor gekozen hebben.

Investering

Op aanvraag. Dit afhankelijk van de groepsgrootte.

Top