Home / Narratieve coaching

Narratieve coaching

narratieve coaching levensverhaal bedrijfsverhaal ondernemers reis van de heldIs de rode draad in je leven of in je werk niet duidelijk? Ben je op zoek naar coaching, waarbij jouw verhaal centraal staat? Dan help ik je graag verder.

Narratieve coaching

Narratieve coaching is een coachingsvorm, waarbij naast allerlei gangbare coachingstechnieken ook vertel- en verhaaltechnieken ingezet worden. Iedereen is namelijk de held in zijn eigen verhaal. In ieder goed verhaal komen monsters en draken voor of raakt de held de weg kwijt. Of de held moet keuzes maken, waarvan hij op dat moment totaal niet overziet, wat die keuze voor gevolgen heeft in de rest van het ‘verhaal’. Dit geldt ook voor jou in jouw leven.

Als ik jou coach, kijken we samen naar de elementen uit jouw eigen persoonlijke verhaal. We leggen die naast de elementen uit de Reis van de Held. De ‘monsters en draken’, die in jouw leven een rol spelen, komen dan in een ander daglicht te staan. De draak heeft nog steeds zeven koppen -om de metafoor uit de verhaaltechniek nog even door te voeren- maar samen bekijken we de verschillende perspectieven en mogelijkheden, die jij voor handen hebt om jouw draak te verslaan. Want weet dat iedere draak een schat bewaakt en de held heeft die schat nodig om verder te komen op zijn reis. Ook jij kan die schat gebruiken in jouw leven. Samen ontdekken we wat die schat voor jou inhoudt, wat die schat betekent en hoe jij ‘m kan inzetten in de rest van jouw leven.

Duur van de Reis

Ieder coachingstraject is verschillend, juist omdat jouw verhaal centraal staat. Gemiddeld duurt een coachingstraject 4 – 6 sessies van ongeveer 1,5 uur, waarbij we één op één werken aan de thema’s die jij zelf aandraagt. Hebben we aan het eind meer tijd nodig? Prima dan verlengen we onze gezamenlijk reis.

Je betaalt per keer, of je nu particulier bent, of dat je vanuit de organisatie waar je werkt, dit coachingstraject volgt.

Volg je dit traject vanuit je werk in samenspraak met je leidinggevende of met je bedrijfsarts? Dan is de start van het traject in de vorm van een drie-gesprek tussen je leidinggevende, mij en jou, of tussen je vertrouwenspersoon, bv de bedrijfsarts, mij en jou. Je werkgever betaalt  tenslotte dit traject voor je, dus het is dan ook van belang dat we samen helder hebben wat hij of zij verwacht dat onze reis samen oplevert. Maar weet en blijf je realiseren, dat jij en echt alleen jij, bepaalt hoe jouw reis verloopt. Jij bent en blijft de held van je eigen verhaal!

Samen op reis?

Ben je benieuwd of ik je verder kan helpen op jouw reis? Neem geheel vrijblijvend contact met mij op.

Ieder coachingstraject start altijd met een intakegesprek. In dit gesprek verkennen we samen of ik op dit moment de juiste reisgenoot ben voor je. In coaching is het eigenlijk heel simpel: we moeten een klik hebben samen, anders bereiken we nooit onze bestemming.

Op basis van het intakegesprek maak ik een offerte, zodat je ook weet wat onze gezamenlijke reis je gaat kosten. Ik ga bij deze offerte uit van 4 – 6 bijeenkomsten, maar zoals gezegd: je betaalt per keer.

Wil je samen met mij op reis? Dat kan! Je kan mij een mailtje sturen via info@vertelvrouwe.nl of je vult het onderstaande aanmeldingsformulier in, dan bel ik je voor een afspraak voor het intakegesprek.

 

 

 

Top