Home / Organisatieverhaal: Ondernemen met een goed verhaal

Organisatieverhaal: Ondernemen met een goed verhaal

De kracht van jouw bedrijfsverhaal

Wat is jouw verhaal als ondernemer? Vanuit welke kracht onderneem je?
Waarom en vooral ook wanneer zou een klant voor jou moeten kiezen in plaats van voor je concullega’s?

Wat maakt jouw bedrijf uniek? Hoe zet je je ideeën om in concrete acties?

Vragen die allemaal horen bij het vertellen van jouw bedrijfsverhaal, of dat nu in de vorm van een pitch is, of tijdens de presentatie voor investeerders.

Inhoud training ‘Ondernemen met een goed verhaal’

Tijdens de training gaan we concreet aan de slag met die elementen die jouw eigen bedrijfsverhaal tot een echt goed verhaal maken. Ik werk daarbij aan de hand van de ‘reis van de held’.

Want wat voor onderneming je ook hebt, jij bent de held van jouw verhaal. Het is jouw reis die je onderneemt. De reis van een held, die onderweg tegen drempels aanloopt, die helpers nodig heeft, maar ook draken tegenkomt, die een schat bewaken die voor jou van onschatbare waarde is.

‘t was weer top, inspirerend, verzorgd, inhoudelijk, verruimend en vernieuwend. Dank!!!
Yvonne (De Broekriem)

Ik werk vanuit de ‘narrative approach’. Jouw bedrijfsverhaal heeft namelijk verschillende lagen. Door stil te staan bij die verschillende lagen, word je je bewust van welk verhaal je eigenlijk precies vertelt en wat je daar eventueel aan zou willen aanpassen om er een succes van te maken. We kijken tijdens de training, dus niet alleen naar jouw feiten (producten en diensten die je aanbiedt, de marketingkanalen, het financiële plaatje etc.), maar ook naar de lagen eronder. Welke overtuigingen en belemmeringen heb jij? Hoe kijken jouw stakeholders tegen jou en jouw diensten/ producten aan? Welke archetypische metafoor is passend bij jou en bij jouw bedrijf?

Neem de tijd om stil te staan bij jouw reisplan. Ervaar de kracht van jouw supportteam en leer ze in te zetten voor jouw bedrijf. Een goed verhaal is namelijk een krachtig instrument.

Voor wie is de training

Ondernemers, zzp’ers, directeuren/ leidinggevenden mkb

Bedrijfsresultaten via een creatieve en intuïtieve aanpak

Je neemt op een creatieve en intuïtieve manier de tijd om de kracht van je eigen verhaal en van je eigen beelden te ontdekken. Dit levert uiteindelijk op dat

  • de uitgewerkte eigen casus aan de hand waarvan jij aan de slag kan
  • een bedrijfsplan, storytellingplan, pitchplan of presentatieplan op 1 A4 met concrete vervolgstappen
  • een persoonlijk en zakelijk archetypisch supportteam, waarmee jij verder kan reizen
  • bouwstenen waarmee jij jouw (bedrijfs)verhaal verder kan uitbouwen
Hele toffe dag gehad bij Vertelvrouwe Frederique te Dorsthorst en nader kennisgemaakt met mijn team van archetypen die in mezelf (en eenieder) zitten om mijn cliënten nog beter van dienst te kunnen zijn. Veel geleerd en concreet gemaakt waar ik met mijn praktijk Levensverbinding in 2018 mee aan de slag ga en waar ik naar toe wil groeien. Bedankt Frederique voor je kundigheid, luisterend oor en scherpe vragen. Ik heb zin om ermee verder te gaan.
Marjolein

Duur

 1 dag van 9:00 – 17:00

Investering

€249,= p/p (ex btw), inclusief koffie/ thee en een lekkere biologische lunch.

Aanmelden

Laat via het onderstaande formulier weten dat je geïnteresseerd bent. Zodra ik voldoende deelnemers heb (minimaal 6), plan ik in overleg met jullie een datum in. De locatie is in de buurt van Zwolle.

Als je deze training ‘in company’ of met een eigen groep wilt volgen, dan is de prijs, datum én locatie in overleg. 

Top