Home / Klank van Liefde (12+)

Klank van Liefde (12+)

Klank van Liefde

Liefde vraagt soms veel van je. Hoeveel geef je van jezelf om het liefdesvuur brandende te houden? Waar ligt die grens?

En tegelijkertijd golft de liefde tussen twee mensen altijd mee op de stroom van het leven met al haar ups en downs.

In de ontwikkeling van onze liefdesrelatie raken we telkens ook een diepere laag in onszelf.

De muzikale en verhalende voorstelling ‘Klank van Liefde’ gaat over de zoektocht naar de ware liefde. De voorstelling is gebaseerd op het Griekse verhaal over de liefde tussen het aardse meisje Psyche en de godenzoon Eros. Martine van der Meulen (Soulful pianomuziek) en Frédérique te Dorsthorst (Vertelvrouwe) laten in woord en muziek horen, zien en voelen, dat dit eeuwenoude verhaal nog steeds actueel is.

Het verhaal in het kort

Afrodite, de godin van de liefde en ook de moeder van Eros, is jaloers op het  prachtig mooie en zuivere meisje, Psyche. Een gewoon mensenkind dat in haar ogen nooit goed genoeg zal zijn voor haar eigen godenzoon. Maar ze is wel het meisje waar haar zoon per ongeluk hopeloos verliefd op geworden is. Ze is ook het meisje dat de afspraak met haar geliefde zoon schaadt met alle gevolgen van dien…
Psyche geeft uit liefde voor Eros alles wat ze heeft in de hoop hem terug te krijgen. Ze krijgt een aantal onmogelijke opdrachten van Afrodite, maar of het haar lukt om die alleen te volbrengen….?

Een verhaal uit het leven gegrepen. Iedereen staat wel eens voor een ‘opdracht’ die in je eentje onmogelijk uitvoerbaar lijkt. Je bent de held van je eigen verhaal, maar je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Er zijn altijd mensen om je heen die je helpen, vaak juist uit onverwachte hoek.

‘Klank van liefde’ gaat ook over hoe wij zelf binnen in ons balans zoeken tussen onze Ziel (psyche) en onze Passie (Eros), tussen onze eigen mannelijke en onze vrouwelijke energie. Oprechte liefde voelen voor jezelf, maar ook voor anderen lukt alleen als je authentieke innerlijke ziel verbonden is met je passie voor de dingen die je doet.

Je ervaart alle aspecten van de liefde: het gelukzalige gevoel, het vertrouwen in elkaar, de twijfel en angst voor verlies, het loslaten en weer vastpakken en het ruimte geven en ruimte nemen. Psyche moet haar eigen overtuigingen en belemmeringen loslaten om haar liefde voor Eros te laten groeien. Ze kan hem -en zijn moeder- alleen maar voor zich winnen als ze gaat staan voor wat zij belangrijk en van heel veel waarde vindt voor hun geluk samen.

Het is een voorstelling waarin de taal de liefde verklaart aan de muziek. De noten van de muziek gaan op zoek naar de woorden van het verhaal en andersom. De melodieën zoeken de zinnen en vinden in hun ontmoeting hun betekenis voor onszelf en voor ons leven.

Duur: +/- 60 min
Taal: Nederlands

Door de intimiteit van het verhaal en de thematiek in combinatie met de muziek is de voorstelling met name geschikt voor intiemere (huiskamer)theaters (max 60 personen).

Bent u geïnteresseerd in deze voorstelling en wilt u ons boeken voor uw eigen publiek? Mail mij op info@vertelvrouwe.nl.

In de agenda vindt u de openbare speeldata.

Over Martine van der Meulen

Martine van der Meulen maakt prachtige pianocomposities. Het is music for the soul! Muziek die meedanst op de golven van het leven. Zacht, lichtvoetig en krachtig. Je kan je mee laten voeren op de flow om vervolgens de weerstand tegen te komen die zich in het leven vaak aandient.  Naast de muziek heeft Martine en praktijk waar ze behandelingen geeft en werkt met intuïtie en muziek. www.martinevandermeulen.nl

Top