Home / Coaching van jouw (bedrijfs)verhaal

Coaching van jouw (bedrijfs)verhaal

Ben jij ondernemer en wil je aan de slag met je bedrijfsverhaal? Heb je een nieuw product of dienst en zoek je een naar de juiste woorden en beelden om in je promotiemateriaal te gebruiken?

Of ben je werkeloos en op zoek naar nieuw werk. Vind je het lastig om onder woorden te brengen hoe jouw droombaan eruit ziet? Wil het solliciteren daarom maar niet lukken?

Draai je niet lekker op j werk en zou je eigenlijk iets anders willen, maar weet je niet precies wat?

Tijdens de individuele coaching op jouw verhaal ga ik 1 op 1 met jouw verhaal aan de slag.

Ieder goed verhaal is opgebouwd uit 3 lagen. Deze opbouw is te vergelijken met een appel. De buitenkant –de schil- van je verhaal is de uiterlijke vorm. Hoe vertel je je verhaal, bv als een presentatie, een website, een vlog, etc. Het vruchtvlees is de inhoud, het wat van je verhaal, de woorden en beelden die je gebruikt. De kern – de pitten- van je verhaal is waarom je je verhaal vertelt. Dit is de verbinding met jezelf, maar ook met je doelgroep aan wie je het verhaal vertelt.

Als je in de voorbereiding op je verhaal aan deze drie lagen aandacht besteedt, ontstaan er bouwstenen waarmee je je eindproduct vorm en inhoud kan geven, maar waardoor je ook altijd in verbinding blijft met jezelf en met je klant.

Bouwstenen van je verhaal

Aan het eind van de één op één sessie heb je een aantal bouwstenen in woord en beeld, waarmee je je verhaal –in welke vorm dan ook- kan opbouwen. Daarnaast werken we naar een eerste versie van je verhaal op papier en/of naar een aantal korte verhalen in een eerste vorm die je voor de eerste promotie doeleinden kan gebruiken.

We focussen deze keer op het ‘geschreven’ verhaal in woord en beeld. In een later stadium kan je met dezelfde bouwstenen nog een promotiefilmpje maken en eventueel je verhaal in presentatievorm verder uitwerken. Ik kan dan aanvullende ondersteuning bieden door middel van vertel- en presentatietechnieken.

Voor wie is individuele coaching van jouw verhaal?

Coaching van jouw verhaal is geschikt voor

 • ondernemers
 • zzp’ers
 • werknemers die loopbaancoaching willen
 • werkzoekenden op zoek naar een passende baan
 • eenieder die aan de slag wil mijn zijn of haar verhaal

Inhoud & duur coaching van jouw verhaal

Natuurlijk is de inhoud en de duur van de coaching van jouw verhaal afhankelijk van de vraag die je hebt en het einddoel dat je wilt behalen. Om het goed af te ronden duurt het gemiddeld 3 – 9 uur, verdeeld over verschillende bijeenkomsten.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De rode draad van jouw verhaal
 • Bouwstenen voor je verhaal
 • De (archetypische) beelden die bij jouw verhaal horen
 • (basis)verhaallijn voor je verhaal
 • Verbinding met de verhalen die jij al in je koffer hebt (droomverhalen, retro-verhalen, ed)
 • Jouw logline
 • Verhaal- en verteldoelen

Investering

Omdat dit traject per definitie maatwerk is, is ook de investering maatwerk. Ben je geïnteresseerd, neem contact met mij op via info@vertelvrouwe.nl.

Subsidie door middel van coachingsvoucher
Woon je in de provincie Overijssel en ben je startende ondernemer, dan kan je gebruikmaken van een coachingsvoucher.

Dit is een regeling voor startende ondernemers die hun ondernemerskwaliteiten en vaardigheden willen verbeteren.  Het is heel laagdrempelig, je hoeft bijvoorbeeld geen rapportage op te leveren. Wel moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Als de provincie akkoord is, betaal jij slechts €100,= en krijg je €1.100,= aan vertel- & verhaalcoaching om je bedrijfsverhaal sterk neer te zetten.
Meer informatie vind je op:  http://www.overijssel.nl/loket/subsidies/@LzA/voucherregeling/

 

Top